Młynki

Przygotowując kawę w ekspresie ciśnieniowym kolbowym, przelewowym lub z wykorzystaniem alternatywnych metod, przydatne do uzyskania aromatycznych ziaren są młynki do kawy. Świeżo zmielone ziarna pozwalają przygotować znacznie smaczniejszy napar.

Dla tradycjonalistów idealnym rozwiązaniem są młynki do kawy ręczne, które do zmielenia wykorzystują siłę rąk. Proces jest dość żmudny, jednak satysfakcjonujący. Ziarna nie nagrzewają się, więc nie ucieka z nich aromat.

Znacznie szybciej mielą młynki do kawy elektryczne. Sprawdzają się więc w kawiarniach i innych lokalach gastronomicznych, a także w biurach. Warto szukać takich, które generują jak najmniejszy hałas, a także posiadają regulację stopnia zmielenia.

Dobrym wyborem są młynki żarnowe, które ścinają – a nie tną jak młynki ostrzowe – ziarna kawy. Kawa mielona w młynku żarnowym nie jest podgrzewana i nie ulatnia się z niej cenny aromat.

Flaga
Produkty w promocji
Producent
Kategoria

Zapisz się

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a otrzymasz 30 złotych rabatu na pierwsze zakupy w sklepie internetowym*, dodatkowo będziesz na bieżąco z promocjami i nowościami.
*Oferta ważna dla niezarejestrowanych wcześniej klientów na zakupy za kwotę min 150 złotych. Rabat nie łączy się z innymi promocjami.

x

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.