Zielona

Herbata liściasta zielona jest chętnie wybierana przez jej delikatny aromat oraz działanie odchudzające. Najbardziej popularne właściwości herbaty liściastej zielonej to redukcja tkanki tłuszczowej, możliwa dzięki zahamowaniu wchłanianiu tłuszczów z pożywienia. Ponadto zielona herbata ułatwia trawienie, poprawia metabolizm oraz wspomaga usuwanie toksyn z organizmu.

Parzenie zielonej herbaty powinno odbywać się w temperaturze od 70 do 80 stopni oraz trwać 2-3 min. Zieloną herbatę można parzyć dwu- lub trzykrotnie, przy czym przy pierwszym zaparzaniu uzyskuje się delikatne działanie pobudzające, a przy każdym kolejnym relaksujące.

Obecnie najchętniej wybierana jest herbata zielona cejlońska, która produkowana jest z liści uprawianych w Sri Lance. Może być wzbogacona takimi dodatkami, jak guarana, czy kwiaty wiśni.

Flaga
Produkty w promocji
Producent
Kategoria

Zapisz się

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a otrzymasz 30 złotych rabatu na pierwsze zakupy w sklepie internetowym*, dodatkowo będziesz na bieżąco z promocjami i nowościami.
*Oferta ważna dla niezarejestrowanych wcześniej klientów na zakupy za kwotę min 150 złotych. Rabat nie łączy się z innymi promocjami.

x

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.